Cal avançar-nos a la més que probable davallada dels preus del mercat d’ocasió per les conseqüències de la crisi econòmica derivada de la Covid19.

L’any 2021 és, sense cap mena de dubte, un bon moment per posar un habitatge a la venda. Cal avançar-nos als esdeveniments per evitar que les conseqüències de la crisi econòmica derivada de la Covid provoquin una davallada del preu de la nostra propietat, com sembla que apunten totes les previsions. Per aquest motiu, si volem evitar aquest mal tràngol, la confiança en una agència immobiliària acreditada com la que ofereix OTA Cochs és fonamental. La nostra agència és garantia d’èxit per aconseguir tancar l’operació amb la màxima rendibilitat, sense sorpreses, amb el mínim temps i amb totes les exigències de la llei.

Recentment s’han publicat les estadístiques dels darrers mesos del 2020, unes xifres a partir de les quals es demostra que a la ciutat de Reus i a les poblacions dels voltants, principalment a la zona costanera de Cambrils i Salou i també a altres pobles del voltant de la capital del Baix Camp, comença a edificar-se obra nova a uns preus més competitius que a altres zones del país, unes promocions destinades a primera ocupació, però també ideals per a inversors amb capacitat d’estalvi.

Davallada de preu del mercat d’ocasió

Aquest increment de l’oferta d’obra nova al mercat local de Reus i el Baix Camp pot provocar, junt amb la paràlisi econòmica per la Covid, una davallada en el preu de l’habitatge d’ocasió, tal com ja apunten alguns indicadors i entitats d’estalvi, que han vist com s’han reduït el nombre d’hipoteques tancades en els darrers mesos del 2020 si es comparen amb l’exercici anterior. Caixabank informava recentment al seu portal que “cal esperar que la tendència negativa del preu de l’habitatge s’intensifiqui.

Habitualment, després d’una caiguda significativa de les compravendes, uns mesos més tard, se sol començar a produir un ajust dels preus. En aquesta ocasió, la caiguda de les compravendes va ser molt abrupta a causa de les mesures de confinament que van restringir la mobilitat de les persones.”, assegurava l’entitat financera, que també considera que “és probable que la reculada dels preus de l’habitatge sigui superior al mercat de segona mà, que representa el gros de les transaccions (més del 80% el 2019), ja que sol ser més sensible al cicle econòmic”.

La tendència a la baixa del mercat és clara i les previsions de capgirar-se no seran abans del 2024, segons els més optimistes. Per això cal anticipar-nos als moviments del preu del mercat que, tot i la tendència, no seran d’un dia per l’altre. Cal posar a la venda de forma immediata. El propietari que vulgui vendre una propietat no pot deixar passar més temps si vol treure rendibilitat al seu patrimoni. L’ajuda i l’assessorament d’una immobiliària especialitzada i amb una llarga tradició serà clau per evitar els problemes que poden sorgir anant per lliure o intentant tancar l’operació directament sense aquest assessorament clau i professional, com el que ofereix OTA Cochs, una agència que disposa d’una cartera amb centenars clients interessats a l’espera de l’oportunitat. Una cartera de clients que es complementa també amb les eines de màrqueting immobiliari ideals per tancar la venda amb el mínim període de temps, evitant que la davallada en els preus acabi afectant el valor de les nostres propietats.