Senyals i Estratègies per una Venda Exitosa

Fixar el preu correcte

Establir el preu de venda d’una vivenda pot ser un desafiament monumental. Les primeres setmanes, o fins i tot dies, després que una propietat s’introdueix al mercat són crucials i definiran el rumb de tota la fase de comercialització.

És fonamental comprendre que fixar el preu correcte sovint resulta complicat pels propietaris, especialment quan es tracta de vendre una casa amb un valor emocional significatiu o quan hi ha una urgència econòmica. Els propietaris solen subestimar la importància d’aquest pas, i és aquí on l’experiència revela la seva complexitat.

Els potencials compradors estan extraordinàriament informats sobre els preus a la zona, l’historial de preus i les propietats disponibles en els últims mesos i fins i tot anys. No es decantaran per adquirir una vivenda que estigui fora de la gamma de mercat, malgrat la seva atenció meticulosa a les novetats en el mercat immobiliari.

Si decideixes vendre la teva casa amb l’assessorament d’un professional, l’establiment del preu serà, sens dubte, el tema central en la primera conversa i la primera avaluació realitzada per l’agent immobiliari: la seva opinió professional sobre el preu adequat per al mercat de la teva propietat.

En el cas contrari, si optes per vendre la teva vivenda sense assessorament, és crucial prestar atenció detallada a les següents situacions d’alerta:

1. Falta de Contacte la Primera Setmana de Publicació:

Si publiques la teva propietat i no reps cap contacte durant la primera setmana, és una senyal d’alerta vermella. Els compradors actius solen rebre notificacions immediates sobre noves propietats. Si cap mostra interès, podria indicar que la vivenda no està ben presentada o, més preocupant encara, que el preu està significativament fora de la gamma de mercat.

2. Contactes amb Poc Visites Concretes:

Si, malgrat tenir alguns contactes, les visites concretes són escasses, és possible que la casa generi interès superficial. No obstant això, si els possibles compradors perceben que el preu és inflexible o troben detalls que els semblen problemàtics, és probable que descartin la propietat abans de visitar-la.

3. Falta d'Ofertes Després de Gestionar Trucades i Visites:

Tot i que has gestionat trucades i visites, l’absència d’ofertes indica que encara no has assolit el preu adequat. Tot i que estàs més a prop, la bretxa persistent suggereix que els compradors no se senten motivats a negociar.

4. Ofertes Només a la Baixa Després de Múltiples Contactes:

Si, després de gestionar trucades i visites, només reps ofertes a la baixa, és probable que la vivenda continuï sent percebuda com cara pel mercat actual de la teva zona. En aquest escenari, és crucial avaluar el cost continu de mantenir la propietat en el mercat, incloent despeses reals, esgotament emocional i el fet comprovat que una vivenda en el mercat durant massa temps acaba venent-se per molt menys del seu valor inicial.

En conclusió, establir el preu correcte per a la teva casa és una tasca delicada que requereix un equilibri entre les expectatives del propietari i la realitat del mercat. Identificant les senyals d’alerta i ajustant estratègicament el preu, pots augmentar significativament les possibilitats d’una venda exitosa i satisfactòria.